Jawatan Kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Mei 2019

Kongsikan Kerja Kosong Ini Kepada Rakan Anda!

Kerja Kosong Terkini di Lembaga Pertubuhan Peladang Pada Mei 2019 | Jawatan Kosong Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Mei 2019.

COMPANY OVERVIEW :

Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) ditubuhkan pada 14 Februari 1973 melalui penggubalan Akta LPP 1973 (Akta 110), Akta Lembaga Pertubuhan Peladang. Penubuhan LPP adalah bertujuan untuk memikul tanggungjawab membantu mempertingkat ekonomi dan sosial masyarakat tani di bawah satu badan yang berperanan khusus.

Akta 109, Akta Pertubuhan Peladang 1973 pula digubal khusus untuk menyusun semula persatuan-persatuan peladang dan koperasi yang berasaskan pertanian. Di bawah Akta ini, persatuan-persatuan peladang dimansuhkan dan didaftar semula sebagai pertubuhan peladang, manakala koperasi yang berasaskan pertanian menjadi unit ahli kepada PP. Pada masa ini terdapat 1531 buah koperasi berasaskan pertanian dan 119 persatuan peladang yang berkhidmat untuk masyarakat tani di luar bandar.

JOB DESCRIPTION :

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Lembaga Pertubuhan Peladang LPP Mei 2019 seperti berikut:-

1. PEMBANTU EHWAL EKONOMI E19

Tarikh Tutup Permohonan:- 07 Mei 2019
Lokasi : Kelantan
Sektor : Kerajaan

CARA MEMOHON :

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai info jawatan kosong yang ditawarkan oleh Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) ini, sila klik pautan yang disediakan di bawah.

Klik untuk maklumat lanjut

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *