Jawatan Kosong di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Disember 2018 [53 Kekosongan]

Kongsikan Kerja Kosong Ini Kepada Rakan Anda!

Kerja Kosong Terkini di SPRM – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Pada Disember 2018 | Jawatan Kosong Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Disember 2018.

COMPANY OVERVIEW :

Sejarah Jabatan Perikanan bermula apabila kerajaan British menubuhkan Unit Perikanan Kolonil pada tahun 1894 dan diletakkan di bawah Pejabat Setiausaha Rendah Bagi Negeri-Negeri Selatan. Unit ini bertanggungjawab mengawal aktiviti perikanan di Negeri-Negeri Selat dan Negeri-Negeri Melayu Bersekutu.

Pada waktu itu, aktiviti perikanan diusahakan secara kecil-kecilan sebagai saradiri penduduk yang tinggal di tepi pantai dan muara sungai. Pada tahun 1904, satu kajian awal mengenai spesis ikan laut telah dijalankan di pantai barat Negeri-Negeri Selat dan Negeri-Negeri Melayu Bersekutu. Pada masa yang sama penghijrahan penduduk dari selatan Thailand negeri Perlis, Kedah dan Kelantan semakin ramai. Sebahagian daripada mereka telah menjalankan aktiviti menangkap ikan sebagai punca pendapatan. “Ordinan Perikanan” telah diperkenalkan pada tahun 1909 bagi mengawal aktiviti perikanan.

JOB DESCRIPTION :

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Disember 2018 seperti berikut:-

KELULUSAN MINIMUM: IJAZAH

1. PEGAWAI SIASATAN GRED P41 – 53 Kekosongan

Tarikh Tutup Permohonan:- 10 Disember 2018 (Isnin) jam 11:59 mal
Lokasi : 1Malaysia
Sektor : Kerajaan

CARA MEMOHON :

Semua kekosongan jawatan adalah di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Klik Deskripsi Tugas Jawatan

Klik Mohon Secara Online

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *