Jawatan Kosong di Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang (Penang Hill) Oktober 2018

Kongsikan Kerja Kosong Ini Kepada Rakan Anda!

Kerja Kosong Terkini di Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang Pada Oktober 2018 | Jawatan Kosong Penang Hill Oktober 2018.

COMPANY OVERVIEW :

Bukit Bendera merupakan sebuah stesen tanah tinggi Inggeris yang tertua di Asia Tenggara. Ia mula diterokai sejak akhir 1700-an. Puncak tertinggi Bukit Bendera berada pada ketinggian 833 meter (2,732kaki) di atas paras laut. Perkhidmatan keretapi funikular Bukit Bendera mula beroperasi pada Oktober 1923. Sistem funikular terkini adalah generasi keempat yang mula beroperasi pada 24 April 2011.

Landasan keretapi funikular Bukit Bendera merupakan landasan yang terpanjang di Asia iaitu sepanjang 1996meter (1.99KM) dari Stesen Bawah ke Stesen Atas. Terowong keretapi funikular Bukit Bendera yang berukuran 79 meter (258kaki) panjang dan 3 meter ( 10 kaki) lebar dengan kecuraman 27.9 darjah, adalah merupakan landasan berterowong yang tercuram di dunia.

Terdapat sejumlah 52 buah rumah agam (banglo) di Bukit Bendera (42 daripadanya adalah milik persendirian dan swasta. Bakinya adalah milik kerajaan negeri dan pihak berkuasa tempatan). Kebanyakan rumah agam ini berusia lebih daripada 100 tahun dan Bel Retiro (Rumah agam milik Yang Di-pertua Negeri) yang dibina pada tahun 1789 adalah rumah agam yang tertua di Bukit Bendera.

JOB DESCRIPTION :

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Perbadanan Bukit Bendera (Penang Hill) Oktober 2018 seperti berikut:-

1. Graphic Designer
2. Finance Manager – Grade W 48
3. Customer Service Trainee

Tarikh Tutup Permohonan:- 31 Oktober 2018
Lokasi : Penang
Sektor : Kerajaan

CARA MEMOHON :

*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.

Klik Untuk Baca Iklan Lengkap 1

Klik Untuk Baca Iklan Lengkap 2

Klik Untuk Baca Iklan Lengkap 3

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *