Jawatan Kosong di KTMB – Keretapi Tanah Melayu Berhad November 2018

Kongsikan Kerja Kosong Ini Kepada Rakan Anda!

Kerja Kosong Terkini di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Pada November 2018 | Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad November 2018.

SEJARAH COMPANY (KTMB) :

Pada tahun 1961 merupakan tarikh berakhirnya orang eropah menjadi Pengurus Besar KTM. Dato’ Ahmad Perang merupakan anak watan yang pertama menjadi Pengurus Besar, dan Haji Waad Jamaluddin merupakan kakitangan KTM yang pertama berjaya memegang jawatan Pengurus Besar KTM. Selebihnya jawatan tersebut dipegang Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik (PTD) yang dipinjamkan ke KTM.

KTM sejak sebelum Perang Dunia lagi mempunyai rancangan pembinaan landasan merentasi Kuala Lumpur ke Pahang, dari Johor Bahru ke Kuantan dan menyusur negeri Terengganu dan kelantan tetapi tidak dapat dilaksanakan. Malah beberapa landasan yang telah dirancangkan namun ianya tidak menjadi kenyataan. Diantaranya ialah landasan sejauh 70 batu dari kulai ke Endau; keduanya dari Kluang ke Muar dan terus ke Melaka sejauh 95 batu, ketiga; landasan sejauh 40 batu dari Gemas ke Melaka. Di Pahang pula dirancangkan landasan cawangan dari Jerantut ke Kuantan sejauh 25 batu, manakala di Selangor pula dari kelang ke Morib. Di negeri Perak cadangan pembinaan landasan cawangan yang terbengkalai iaitu dari Ipoh ke Gopeng dan dari Bagan Serai ke Kuala Kurau. Namun kesemua rancangan tersebut tidak terlaksana.

JOB DESCRIPTION :

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) November 2018 seperti berikut:-

1. HEAD OF CORPORATE COMMUNICATIONS
2. FACILITY ENGINEER / MANAGER
3. PEMANDU / DESPATCH

Tarikh Tutup Permohonan:- 31 Oktober – 08 November 2018
Lokasi : Kuala Lumpur
Sektor : Swasta

CARA MEMOHON :

Permohonan hendaklah dibuat dengan menyatakan butir-butir peribadi, pengalaman, kelulusan (resume) berserta dengan salinan sijil yang berkaitan dan bagi calon luar hendaklah menyertakan sampul surat beralamat sendiri yang bersetem. Permohonan yang lengkap hendaklah dihantar sebelum (tarikh tutup) ke alamat seperti berikut:-

Pengurus Besar
Jabatan Modal Insan
(Unit Perancangan Kakitangan)
Ibu Pejabat Korporat KTM Berhad
Jalan Sultan Hishamuddin
50621 Kuala Lumpur
Tel: 03-22631433 / 03-22631233

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Klik Iklan Lengkap Jawatan & Cara Apply

1 thought on “Jawatan Kosong di KTMB – Keretapi Tanah Melayu Berhad November 2018

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *