Jawatan Kosong di Jabatan Pengairan dan Saliran Sarawak September 2018

Kongsikan Kerja Kosong Ini Kepada Rakan Anda!

Kerja Kosong Terkini di Jabatan Pengairan dan Saliran Sarawak Pada September 2018 | Jawatan Kosong Jabatan Pengairan dan Saliran Sarawak September 2018.

COMPANY OVERVIEW :

Sebelum 15 Mac 1989, Jabatan Pengairan dan Saliran hanya dipanggil Jabatan Pengairan dan Saliran dengan SID akronim yang sama.

Pada peringkat kebangsaan, JPS ditubuhkan pada 1 Januari 1932 manakala di Sarawak, penyediaan kemudahan pengairan dan saliran dilakukan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR) sehingga 1 Januari 1967 apabila Cawangan Saliran dan Pengairan PWD, Sarawak, menjadi Jabatan yang penuh di bawah Kementerian Pertanian dan Pembangunan Masyarakat. Pada masa ini, JPS Sarawak berada di bawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar Negeri (KKLB) dan untuk peringkat Persekutuan, JPS berada di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE) dan Kementerian Pertanian (MOA).

Pada mulanya, fungsi utama Jabatan termasuk pelaksanaan projek pembangunan sumber air, terutamanya dalam bidang pengairan, saliran, kejuruteraan sungai, penilaian sumber air, perancangan kejuruteraan dan reka bentuk projek yang berkaitan dengan penggunaan air termasuk pengurusan dan mengekalkan projek-projek ini. Dari tahun 1972, JPS terlibat dalam bidang kerja-kerja Pengairan Hidrologi dan Tebingan Banjir termasuk kerja-kerja Perparitan Bandar bagi pembangunan bandar, sementara fungsi Kejuruteraan Pantai menjadi tanggungjawab JPS pada tahun 1986.

JOB DESCRIPTION :

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Pengairan dan Saliran Sarawak September 2018 seperti berikut:-

1. PENOLONG JURUTERA JA29

Tarikh Tutup Permohonan:-  05 Oktober 2018
Lokasi :  Sarawak
Sektor : Kerajaan

CARA MEMOHON :

IKLAN PENUH JAWATAN

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *