1,738 Kekosongan Jawatan Kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) Januari 2018

Kongsikan Kerja Kosong Ini Kepada Rakan Anda!

Kerja Kosong (1,738 Kekosongan) Terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia Pada 14 Januari 2018 | Jawatan kosong terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) Januari 2018.
Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sebagai :

  • 1. LATIHAN SEPARA PERUBATAN BERTARAF DIPLOMA (1,582)
  • 2. LATIHAN SEPARA PERUBATAN BERTARAF SIJIL (156)

Tarikh tutup permohonan 14 Januari 2018
Lokasi : Seluruh Malaysia
Sektor : Kerajaan

Sejarah KKM:

Sejarah perkhidmatan kesihatan di negara ini bermula sejak sebelum merdeka lagi. Pembinaan hospital ketika itu adalah untuk merawat pekerja-pekerja dalam industri perlombongan bijih timah. Setiap pekerja lombong harus membayar 50 sen setahun untuk mendapatkan rawatan. Oleh kerana industri perlombongan bijih timah berkembang pesat di Perak, pada akhir abad ke-19 maka negeri ini mempunyai paling banyak hospital iaitu 15 buah. Hospital-hospital tersebut ialah Hospital Taiping, Teluk Intan, Tapah, Sg. Siput, Slim River, Sri Manjung, Selama, Parit Buntar, Kuala Kangsar, Kampar, Ipoh, Grik, Changkat Melintang, Batu Gajah dan Tanjung Rambutan.

CARA MEMOHON:

Info jawatan selanjutnya disini

Permohonan jawatan secara online disini

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *